FeR Krimik

TUDÁST ÉPÍTÜNK, NEMCSAK CSAPATOT!

Programjaink közül főként az interaktív krimi, nyomozós- és detektív jellegű produkcióink azok, amelyeket előszeretettel rendelnek meg Partnereink különböző rendezvényeikre. Mit is takar e kifejezés és miért ezek nyerik el elsősorban Megrendelőink érdeklődését? Az interaktív krimi kifejezés alatt kimondottan csapatépítésre kifejlesztett krimi játékot értünk, melyben a résztvevők csapatalakítás után szerepeket játszanak, “színházi” helyzetekben nyomoznak a gyilkos után, tárják fel az összefüggéseket és győzik meg csapattársaikat igazukról vagy épp annak ellenkezőjéről. A program nemcsak azoknak való, akik aktívak szeretnek lenni ilyen helyzetekben, hanem azoknak is, akik a csendes szemlélő szerepét választják a csapatokon belül – mellesleg sokszor ők adják a történetek briliáns megfejtéseit is. Mivel krimikről és játékról van szó, a cél: elkapni és bebizonyítani ki illetve kik a tettesek, a jókat szabadlábra helyezni, a bűnösöket pedig dutyiba juttatni – nem pedig fordítva!

ÚJDONSÁGOK?? ITT!

AZ ANNA KUBRICK ÜGY

Anna Kubrikot, a sikeres, neves trénert és vállalati konzultánst holtan találják a park egyik ösvényén. A nyomok még forrók, ám túl sok a gyanúsított. Ráadásul a helyi rendőrség egy amatőr, teljesen kezdő gárdát is kirendel az ügy kibogozására a profi, ám különc Otto Brenner nyomozó mellé… Egy élethű nyomozás-szimuláció, ami garantáltan próbára fogja tenni az önkéntes detektivek képességeit és igazi csapatmunkára ösztönzi őket. Helyszínelés, kutatás, szembesítés és kihallgatások: izgalmak ÉS hamisítatlan színházi élmény egy kacifántos eset kapcsán. Majd bónuszként egy fordulat, ami kiemeli az esetet az ismert krimi történetek sorából, nekünk pedig lehetőséget ad arra, hogy a legütősebb nyomozó team-et jutalmazhassuk!

NYOMOZÓ ZSENIK
(indoor, aktivitás:5)

Egy különleges ankét alkalmával összegyűlik Colombo, Miss Marple és Poirot, e három különleges nyomozó zseni, hogy összemérve tudásukat egy kreált haláleset kapcsán, bemutathassák a nézőknek sajátos gondolkodásmódjukat és technikáikat, azt remélve, hogy így átadhatják az utókornak tudásukat. A közös prezentáció azonban nem várt fordulatot vesz, meglepve ezzel a három lángelmét. Miss Marple és társai reménykedve várják, hogy a nézők az Ő zseniális tudásukat is túlszárnyalva felderítik a rejtélyes esetet. Vajon Önök mennyire jó megfigyelők? Titkokban, csavarokban és fergeteges rekonstrukcióban ezúttal sem lesz hiány: ez esetben azonban a nézők állnak a színpadon!

 

PÉNTEK 13.
(indoor, angolul is:5)

Emberismeret?  Megfelelő csapatmunka? Logika??
Csupán józan paraszti ész??

Ha ÖN egy eddig még ismeretlen, új szórakozási formát keres, akkor tisztelettel jelentjük, hogy megtalálta! Szeretett volna már belebújni Colombo bőrébe, hogy megtudja milyen lehet egy vérbeli nyomozó élete? Vagy inkább egy ártatlanul vádolt ember védelmére kelne, mint Petrocelli? Szeretné megismerni milyen érzés, mikor egy esküdtszékben Ön az egyik, akinek döntenie kell életről és halálról? Vagy szívesen szemlélné, amint mások játszanak? Szeretné meggyőzni csapattársát igazáról? Szeretné kipróbálni milyen kompromisszumra képes egy ügy érdekében? Próbálja ki! Öné a főszerep!

E történet három fiútestvér története. Egy ikerpáré és az öccsüké, akik közül a fiatalabb iker a történet elején mérgezésben meghal. A nyomozás a halála körülményeit deríti fel, hozzátartozóinak kikérdezését teszi lehetővé – és columbiai drogüzletek, gyógyszergyárak, balesetek, és családi viszályok közepébe repít minket. Fordulatos történet, melyben épp akkor áll minden a feje tetejére, amikor azt a legkevésbé várnánk.

 

VOLT EGYSZER EGY MANÖKEN
(indoor / aktivitás: 5)

A csapatok és detektívjeik ezúttal egy divatbemutatóra csöppennek és egy modell gyilkosa után nyomoznak. A játékot egyfajta krimiben tudós kvízjátékkal nehezítettük és új dramaturgiai elemekkel fűszereztük, de ígérjük, hogy a “leggyengébb láncszemnek” is lesz esélye “forró nyomon” folytatni a kutatást…

ÚJABB KALAND AZ ORIENT EXPRESSZEN
(angolul is / indoor / aktivitás: 2)

Egy újabb eset, Mon Ami! Egy volt férj… ráadásul egy halott volt férj! Nos, nem túl szép kilátás az életre! Azonnal értesítse a rendőrséget és utazzon utánunk Mrs Lemon. Számítok a segítségére.” Poirot

Poirot és Hastings kapitány ezúttal ismét egy izgalmas kalandot élnek át vendégeikkel együtt az Orient Expresszen. Miközben szeretett vonatuk ismét érinti Párizs, Bécs, Budapest és Isztambul városait egy újabb gyilkosság sötét részletei bontakoznak ki az “utasok” szeme előtt, akik a nyomozás végén maguk is hozzájárulhatnak a gyilkos kézre kerítéséhez. A kosztümös időutazás szeretők, szerelmesek és volt házastársak köré fonódik, akik egy kalauz és egy pincér közreműködésével Poirot-tól várják a rejtélyes gyilkosság felfedését. Poirot pedig nem késlekedik maradéktalanul utánajárni a felmerült kérdéseknek.

 MISSION IMPOSSIBLE
(angolul is / outdoor, indoor, vegyes / aktivitás: 5)

Ez a program egy u.n Mission Impossible-jellegű nyomozós, akciókban, szervezésben, sight-seeingben, csapatmunkában bővelkedő krimijáték, ahol az adott, kideríteni való történetet  a résztvevők ‘in medias res’ ismerik meg. A csapatokat Scully ügynök alaposan megmozgatja, hiszen a nyomokat, az eset szemtanúit és a hozzátartozókat (beépített színészeinket) ténylegesen fel kell kutatni az adott helyszínen … A játék végére a nyomokat és információkat puzzle-ként összerakva a team-eknek megoldással kell előállniuk.

 ÚJ!!

60 PERC – 3 ESET
(outdoor, indoor / aktivitás: 4)

A csillebérci gyilkosság – Fekete dominó rablás sorozat – A koronaőr százados 

Három megtörtént eset – és sok kezdő nyomozó. Elénk tárulnak a bizonyítékok, dossziék, fotók és vallomások.  Húsz perc áll rendelkezésre, hogy az adott asztal társaság, azaz inkább esküdtszék megnevezze a tettest és feltárja az összefüggéseket!   Küzdelem egymással, az idővel és a többi társasággal is. Pörgős csapatmunka – feszített tempó. Az Élet adja a meglepőbb választ – vagy Önök?

 ÚJ!!

BELEMERÜLNÉL?? AKKOR JÓ ESÉLLYEL RÁ IS JÖSSZ!

A DELACROIX NYAKÉK  REJTÉLYE

1831. őszén Delacroix megfesteni készült Madame Verninac portréját, azonban a modell nyakába szánt csodás nyakék eltűnt a festő műterméből. A festő végül megfestette művét, amin szűzies modelljét nyakék nélkül látjuk, ám a nagyértékű ékszerről soha többé senki nem hallott… Hosszu idő telt el… tegnap egy informátorunk szerint a nyakék egy budapesti szálloda területén bukkant fel – a különös ügy pedig különleges eljárást kíván. Új nyomozati egységeket viszünk bevetésre a szálloda területén. A nyomozók gyanusítottakat hallgatnak ki és feladványokat oldanak meg, hogy bizonyítsák kompetenciájukat és a nyakékről hollétéről minél többet megtudjanak. Nyílt titok, hogy a program során búvár felszerelésben néhányan víz alá is merülnek a nyomozás sikere érdekében.

 Különleges élmények, víz alatti kutatás, csapatmunka és egy rejtélyes eset. Itt Ön sem marad szárazon!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.